EEN LANG WEEKEND CULINAIR GENIETEN

→ Weekend rust, culinair genieten, tijd voor jezelf en relaxen aan het zwembad

→ Leer tijdens de kookworkshops vegan gerechten bereiden met lokale producten van het seizoen

→ Wandelingen langs de prachtige zilverkust

De zeer ervaren chef  Laura Figueiras neemt je dit weekend mee op een bijzondere innerlijke reis. Proef traditionele Portugese gerechten in een vegetarisch/ vegan jasje samen met lokale lekkernijen. Naast culinair genieten ga je In een kleine groep aan de slag om te leren hoe je zelf heerlijke culinaire maaltijden kunt maken. Naast deze workshops is het Me-time. Relax en genieten van jouw weekend ertussen uit.
"Een moment voor jezelf om te ontspannen en vooral genieten".
Onze retraite biedt een moeiteloze transfer van en naar de luchthaven, waardoor je stressvrij kunt genieten van je verblijf. Gedurende een lang weekend kun je jezelf onderdompelen in de wereld van culinaire vegan maaltijden, kookworkshops, het proeven van heerlijke streekproducten, ontspanning en puur genieten. Onze chef-kok maakt uitsluitend gebruik van hoogwaardige kwaliteitsproducten van lokale boeren en ondernemers. Bereid je voor op een reis vol smaak en creativiteit!
Begin je dag vol energie met een verfrissende ochtendwandeling langs de prachtige zilverkust of de serene lagune. 's Ochtends zullen we een kookworkshop organiseren, waarna je de heerlijke resultaten kunt proeven.
De rest van de dag staat in het teken van ontspanning, waarbij je je kunt laten verwennen met een overheerlijke Portugese maaltijd bereid door de chef-kok
vegan pasta alfredo
c maakt pasta
Laura kan als geen ander een smaakexplosie creëren en tevens zorgen dat de maaltijd volledig en voedzaam is. Dit alles met het oog op een verantwoorde manier van leven. Lokale producten, organisch en van het seizoen staan op de eerste plaats en het liefst zonder enige verspilling. Natuurlijk houden we rekening met allergieën en dieetwensen.
In de ochtend kun je samen met Laura aan de slag om zelf heerlijke maaltijden te kunnen bereiden waarna we  gezamenlijk lunchen.
Na de lunch heb je ruimte te ontspannen, te wandelen en verder kennis te maken met elkaar. Je kunt je ook terug te trekken in de tuin of relaxen bij het zwembad, de prachtige lagune of oceaan om vervolgens bij het diner aan te schuiven.
Tijdens je verblijf bezoeken we ook de historische plaats Obidos, waar je kunt genieten van de rijke cultuur en geschiedenis van deze betoverende plek en de lokale lekkernij gaan proeven.

BLIJE GEDACHTEN VAN ONZE GASTEN

Speelde al een tijdje met het idee om vegan te gaan eten en wist alleen niet hoe. Door de ervaring tijdens het retreat hoe smaakvol en vervullend dit is was voor mij de motivatie om daarmee aan de slag te gaan.

De uitleg door Laura is echt geweldig. De liefde die zij in het bereiden van eten steekt is geweldig. Ik ben om en ben blij dat ik deze stappen heb gemaakt. Dankjewel!

Het eten bij Retreat Portugal is zo'n ware smaakbeleving dat ik altijd heb willen ervaren hoe het is om dit zelf ook thuis te kunnen bereiden.

Uiteraard altijd mooie recepten ontvangen maar zelf doen is toch anders. Met de hulp van Laura is het super leuk en word het een stuk eenvoudiger om dit zelf in mijn leven toe te passen.

Wat een prachtige ervaring. Ik ben zeer verrast hoe goed ik mij voel. De workshops waren intensief om ook mijzelf aan te kijken maar dat maakt wel dat ik nu meer inzicht heb in mijzelf. De combi van werken aan mijn gezondheid en ook nog lekker eten is zo fijn.

Deze dagen waren een waar kado voor mijzelf, wat heb ik genoten

WIE IS LAURA

Laura heeft als klein meisje altijd veel gekookt met haar moeder en tante, die haar de basis van patisserie en koken hebben geleerd. Haar interesse en passie voor koken was geboren en groeide meer elke keer dat ze vrienden en familie rond de tafel verzamelde. De momenten van het delen van ervaringen en smaken maakten dat ze chef-kok wilde worden.
Toen ze haar diploma in schone kunsten had behaald, besloot ze een cursus culinaire kunsten te volgen in Escola de Hotelaria e Turismo, in Lissabon, om haar vaardigheden en kennis over eten te verbeteren.
Nadat ze in een aantal restaurants had gewerkt, begreep ze dat het soort koken dat ze wilde doen en ontwikkelen een thuis kookstijl is, net zoals ze met haar familie doet. Ze identificeert zich niet met de restaurant methode, met een massale productie en soms niet erg bewust.
Het laatste restaurant waar ze jaren heeft gewerkt, was in Montpellier, in het zuiden van Frankrijk, een klein project met een keuken zonder afval, waar ze de kans kreeg om het in haar eentje te beheren. Een ruimte waar ze de kans kreeg om veel te leren over mediterraan eten en om gezond en bewust te koken, met lokale en seizoensgebonden producten.
Ze is met haar gezin terug naar Portugal gekomen om de Portugese roots samen met de familie aan hun zoon door te kunnen geven.
Momenteel werkt ze als privé Chef waar ze heerlijke veganistische en gezonde maaltijden kookt, met seizoensproducten van lokale boeren. Hier heeft ze de mogelijkheid om in een rustige omgeving te werken, waar ze recepten en ingrediënten kan testen om haar kookkunsten te verbeteren.
Een van Laura's doelen is om haar werkwijze en creativiteit in de praktijk te brengen, plezier te hebben, maar vooral te blijven leren.

"Let food be your medicine and your medicine be your food"

WAT IS INBEGREPEN

 • Transfer van en naar de luchthaven van Lissabon. Note overleg voor reserveren tickets aankomst/ vertrek afstemming voor transfer. Voorkeur vertrek in avond eind dag en indien mogelijk aankomst in ochtend.
 • 4 overnachtingen
 • Culinaire vegan/ vegetarische Kook workshops
 • Proef en ontdek Portugese gerechten in een vegetarisch jasje
 • Gebruik van hoogwaardige kwaliteit producten van lokale boeren en ondernemers.
 • Een ochtend wandeling langs de prachtige zilverkust of lagune
 • Kook workshops
 • Dagelijks ontbijt, lunch en diner
 • Onbeperkt koffie, thee en een glas Portugese wijn bij de maaltijd
 • Ontdekken van Portugese lekkernijen
 • Handdoeken, linnen, badjas, fohn is aanwezig.
 • Bezoek historische plaats Obidos
 • Persoonlijk welkomstgeschenk en goodies
 • Heerlijk wandelen in de prachtige omgeving
 • Mogelijkheid voor het boeken van massages.
 • Note: voorafgaande aan de retreat vul je een vragenlijst in zodat rekening kan worden gehouden met jouw gezondheid en allergieën

Data 2024

 • 28 maart t/m 1 april 2024 | Paas weekend
 • 28 november t/m 2 december 2024 | pre- kerst weekend
Lunch dish with our flowers
DE KOSTEN VOOR EEN CULINAIR WEEKEND GENIETEN
Deze informatieve culinaire reis heeft een waarde van  €1450,-  Kom je samen en deel je de kamer 1150,- per persoon. Wil je dit als bedrijfsuitje of vrienden weekend boeken met 4 tot 7 personen dan maken wij een speciaal tarief.
Wij adviseren onze deelnemers om voor het boeken van de vliegtickets contact op te nemen in verband met de transfer en afstemming op andere deelnemers.

WIL JIJ MET EEN EIGEN GROEP OP EEN ZELF GEKOZEN MOMENT DAN IS DIT IN OVERLEG MOGELIJK. TEVENS KUN JE HET PROGRAMMA NAAR JE EIGEN IDEE NOG PERSOONLIJKER INVULLEN.

Afbeelding van WhatsApp op 2023-02-14 om 10.15.49
READY TO TASTE
LAURA BROOD
Afbeelding van WhatsApp op 2023-09-25 om 12.17.12
PASTA MAKEN

OVER CAROLA

Carola is opgegroeid op een boerderij in een agrarische familie waar het kweken van groenten en de verbinding met de natuur het dagelijkse normaal is. Haar oma's en moeder hadden al een passie voor koken met verse producten en hoe deze te bewaren voor de winter. Lekker eten vanuit de natuur naast sociaal is dan ook de standaard in haar leven.
Als kind was Carola altijd al buiten of in de keuken te vinden. Op school maakte zij haar eerste werkstukken al over de werking en kracht van onkruid, welke zij overigens prachtig vind.
Vanuit deze passie voor de natuur, voeding en gezondheid heeft zij haar werk gemaakt. Haar interesse voor het optimaal functioneren van het lichaam heeft ertoe geleid dat zij zich is gaan specialiseren in diverse natuurgeneeskundige disciplines en bewustzijnstrainingen om de oorzaak achter ziekten en kwalen te herleiden.
Vanuit deze holistische visie is het dat er naast fysiek ook aan het mentale, emotionele en spirituele lichaam gewerkt dient te worden om een optimale balans in jezelf vinden. Na jarenlang een praktijk te hebben gedraaid is zij 10 jaar geleden tot de conclusie gekomen dat wanneer je mensen een week meeneemt uit hun dagelijkse omgeving en een totaal pakket aanbied, laat ervaren, dit de beste manier is om op welk vlak dan ook een positieve blijvende verandering in het leven te maken.
In haar werk helpt zij vrouwen en mannen om zich op beide vlakken weer echt fit te voelen door health transformatie Retreats in Portugal waarin zij laat ervaren dat je zelf een enorme invloed op jouw gezondheid en welbevinden hebt. Voelen, bewustwording, inzichten en transformatie maakt dat je vanuit zelfliefde de juiste keuzes maakt wat bij jou past en wat jouw gelukkig maakt. Iedereen is het waard om vanuit zijn passie te leven!
Lees meer over Carola >
Scroll naar boven