ENERGY RETREAT PORTUGAL

EEN RETREAT IN PORTUGAL: DE VOORDELEN DIE JE ZAL ERVAREN

“Een retreat, waarom zal ik daar eigenlijk voor kiezen?” Dat is een vraag die ik vaker gehoord heb. Een van de grootste voordelen is dat je echt even weg kan stappen van je dagelijkse taken. Omdat we verblijven in Portugal zal je merken dat je na een dag al niet meer geneigd bent om je toch nog druk te maken om wat er thuis gebeurt. Je leert hoe je bewust tot rust kan komen en hoe meditatie kan bijdragen aan een rustige geest. Doordat we ook lichamelijke gezondheid belangrijk vinden komt je terug thuis als de beste versie van jezelf. Ben je benieuwd hoe je voorgangers de yoga retreats in Portugal hebben ervaren? Op mijn website vind je genoeg ervaringen van mensen die je voor zijn gegaan.

EEN VOLLEDIGE DETOX

Al onze yoga retreats in Portugal zijn op zichzelf al een mentale detox. Dit maakt de gelegenheid perfect om ook eens een lichamelijke detox te doen. Geen vette patat en dikke appelflappen, maar vegan maaltijden en heerlijke gezonde sapjes die puur bestaan uit natuurlijke producten. Een detox zorgt ervoor dat alle slechte dingen uit je lichaam verdwijnen. Omdat we tijdens de retreat vooral veganistisch eten weet je dus ook zeker dat je alleen maar goede en eerlijke producten binnen krijgt tijdens de week. Een culinaire detox wordt het ook wel genoemd. Deze yoga retreat in Portugal kan het perfecte begin zijn voor jouw gezonde leefstijl. Gezond eten werkt goed op je geest en draagt bij aan een gezond immuunsysteem. Ik probeer je tijdens de gehele retreat inzichten te geven waar je thuis verder op kan gaan.

PLANNING EN RUST

Tijdens mijn yoga retreats in Portugal werk ik vaak met een vast dagprogramma. Dit betekent niet dat je de hele dag vast zit aan alle voorbedachte excursies, maar veel mensen ervaren een vaste planning als erg aangenaam. De dag begint vaak rustig met een korte activiteit zoals sup yoga of gewone yoga. Een goed begin is namelijk het halve werk. Per dag heb je minimaal twee keer een moment dat je vrije tijd hebt. Wil je even lekker zwemmen of ben je toe aan wat meditatie-oefeningen die je hebt geleerd tijdens de retreat in Portugal, dan kan je dat in je vrije tijd prima doen. Door te werken met vaste tijden voor het ontbijt, de lunch en het diner weten we de kans op stress en onverwachte situaties zo klein mogelijk te houden.

SAMEN STAAN WE STERK

Hoewel de yoga retreats gericht zijn op persoonlijke ontwikkeling, is het de perfecte gelegenheid om steun te zoeken bij elkaar. Als je een week lang bij elkaar in een huis woont, merk je dat je een band met elkaar opbouwt. Door persoonlijke dingen met elkaar te delen groei je naar elkaar toe en leer je je goed openstellen. Je ontwikkelt niet alleen jezelf, maar draagt ook bij aan de ontwikkeling van je medereizigers. “Samen staan we sterk”, is een motto waar we ons in kunnen vinden. We beginnen een project met zijn allen en hopen als individu, maar ook als groep, het project op een waardevolle manier af te kunnen sluiten. Mijn doel is pas geslaagd als je tevreden en rustig richting huis gaat met het gevoel dat je de hele wereld aan kan.

Scroll naar boven