MIJN VERHAAL

Over hoe ik ontdekte dat wat ik als kind altijd vanzelfsprekend vond eigenlijk mijn ware passie in het leven is. De verbinding met de natuur, de geneeskracht van de natuur en dat ons lichaam tot zoveel in staat is.

"Mijn levensenergie begon te stromen vanaf het moment dat ik mij weer ging verbinden met mijzelf en de natuur en niet anders meer kon en wilde dan mijn authentieke zelf zijn".

Leven volgens het ritme van de dag. Vanuit een liefdevolle verbinding. Ik weet wie ik ben. Waarom ik hier ben. En wat er door mij heen gemanifesteerd wil worden. Ons leven is een groot leer en groeiproces. Dit is iets om te omarmen zodat we met alle uitdagingen ons leven kunnen leven, in harmonie, gelukkig en in een goede gezondheid.
En dat gun ik iedereen.
IMG_0823.3
IMG_0970.2
HOE HET BEGON
Als kind van de boerderij groeide ik op in de natuur welke door moeilijke omstandigheden ook mijn baken van rust was. Door alle gebeurtenissen om mij heen had ik als kind al veel last van migraine waar geen medische oorzaak voor kon worden gevonden.
In de keukens bij mijn oma’s heb ik hun passie voor koken met verse producten overgenomen. Puur eten bereiden van wat het land ons geeft. Heerlijk eten bereiden en hoe deze in de winter te bewaren om vervolgens met elkaar te genieten. De deur stond altijd voor iedereen open. Lekker eten naast sociaal is dan ook een standaard in mijn leven.
Als kind was ik altijd al buiten of in de keuken te vinden. Op school maakte in mijn eerste werkstukken over de werking en kracht van onkruid welke ik prachtig vind.
Bij het ouder worden en meer in contact met anderen heb ik mijzelf een tijd lang verloren. Drugs, alcohol, ongezond eten maakte dat ik nog verder van mijzelf en de natuur verwijderde. Ik had geen idee meer wat ik in het leven wilde en begon te dwalen.

Mijn vader zei wel eens; “Jij zoekt naar iets en je weet zelf niet wat”. Van binnen had ik een leegte.

Door maar gewoon mee te doen en in het gareel te gaan lopen dacht ik dit naast mij neer te leggen. Leren, hard werken, carrière maken en altijd streven naar meer en beter. Resultaat een burn-out en tot de conclusie komen dat ik alleen maar buiten mijzelf leefde als de perfectionist en strever.
Een belangrijke les om het leven een positieve wending te geven. Trouwen, kinderen en gestopt met werken om mij volledig op het gezin te richten. Alles in het teken van een ander behalve mijzelf. Totdat ik na het deelnemen aan het bevolkingsonderzoek gebeld werd. Mevrouw we hebben de operatiekamer al voor u gepland. De wereld staat stil en je denkt dat ze de verkeerde persoon bellen.

"Het leven had mij op mijn knieën"

Een grotere omslag had ik mij niet kunnen voorstellen. Ja mijn moeder heeft diverse malen met kanker gedeald maar je staat er niet bij stil dat dit ook bij jezelf kan gebeuren. Een paar jaar verder de diagnose u heeft een zeldzame oogziekte en u zult blind worden. Hoelang dit duurt dat kunnen we niet met zekerheid zeggen.
Naast mijn eigen ervaring van ziekten en vage klachten ondervond ik dit ook in mijn eigen gezin, familie en omgeving waarvan sommige regulier niet erkend worden. Dit heeft mijn interesse gewekt. Verschillende natuurgeneeskundige disciplines hebben mijn ogen geopend dat genezen ook anders kan.
Ja je gaat op zoek want oorzaak en oplossing is er niet. Totdat ik erachter kwam dat er ook een zin achter een ziekte is. Een boodschap, een les en er meer is dan alleen fysiek ziek zijn. Ik moest eens goed naar mijzelf gaan kijken.
_1460705.2
Afbeelding van WhatsApp op 2023-09-12 om 23.19.04

HOE MIJN PASSIE MIJN WERK WERD…

De relatie tussen lichaam en geest. Wat levensstijl, voeding en tekorten met mensen doet. Hoe je het zelfhelend vermogen van het lichaam aanspreekt. Ik ging diverse bewustzijns cursussen volgen. Connectie met mijzelf maken om te ontdekken wat mijn ware passie al van kind af aan al is geweest.
Gezondheid, voeding, geneeskracht van de natuur, verbinding met natuur en dat alles energie is, De dingen waar ik als kind nooit over durfde te praten omdat je bang was voor gek verklaard te worden bleek helemaal niet zo gek te zijn.
Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik ben opnieuw gaan studeren. Na basis geneeskunde ben ik mij gaan specialiseren in Orthomoleculaire-, Ayurvedische-, en Chinese geneeskunde omdat de oorzaak achter de kwaal de basis van genezing is. Het lichaam bestaat niet alleen uit lichaam en geest maar ook uit een spiritueel en energetisch lichaam.
Als therapeut en coach heb ik jarenlang in mijn eigen praktijk mensen begeleid om op alle vlakken in balans te komen.  Om zich weer echt fit te voelen, ziekten en klachten te genezen of verbeteren en weer met passie in het leven staan.
Toch merkte ik doordat de zorgverzekering de consulten en aanvullende bloed onderzoeken allemaal vergoeden mensen niet altijd gemotiveerd waren. Hoeveel ik zelf met passie aan het werk was. Telkens motiveren terwijl er een groep is die nooit van z’n plaats kwam.
Als test heb ik een aantal mensen meegenomen naar mijn huis in Portugal. Ik wilde weten wat er gebeurt als je in een andere omgeving bent, ervaart wat voeding met je doet of je dan wel de motivatie kan vinden om weer aan het roer van je eigen leven te gaan staan.

DIT WAS DE START VAN HET RETREAT CENTER IN PORTUGAL

Inmiddels met 25 jaar opleiding en training op het gebied van geneeskunde, bewustzijn trainingen en coaching durf ik te zeggen dat ik een expert op mijn vakgebied ben.
Wat ik heb mogen ervaren in mijn werk als therapeut en coach is dat stress, een druk bestaan in combinatie met een genoten voedingspatroon uiteindelijk ziekmakend kunnen zijn en zorgen voor klachten als vermoeidheid, overgewicht, slaapproblemen, hormonale onbalans of buikklachten.
Stress, verlies van zelfliefde, over je grenzen gaan en vervolgens je laten leiden door het leven. Daar waar je met je hoofd geen nee meer kunt zeggen, gaat je lichaam het voor je doen. Ik zie het als mijn missie om vrouwen en mannen te begeleiden om zowel fysiek als mentaal gezond te blijven. Met zorg en aandacht zodat zij aan hun eigen roer staan van optimaal leven. Vanuit zelfliefde keuzes gaat maken die voor jou goed zijn. Jouw levensenergie weer te laten stromen. De passie in je leven toe te laten.
Gedurende mijn leven, ben ik altijd op zoek geweest naar evenwicht en de beste versie van mezelf. Ik wilde balans tussen mijn talenten, werk en privé, ratio en emotie, inspanning en ontspanning, ontwikkeling en acceptatie.

"Inmiddels voel ik mij de beste versie van mezelf".

Dit is waar ik in mijn werk naar streef en wil doorgeven zodat ook jij de beste versie van jezelf kan zijn en je aan je eigen roer van je leven staat.
"Het risico dat je loopt is meer rust, ruimte, vrijheid, geluk en gezondheid in je persoonlijke én in je professionele leven."
Liefs, Carola
IMG_0823
MEER OVER MIJ

MIJN WAARDEN

_1460699.2

Eerlijkheid

Ik vind het belangrijk om open en eerlijk te communiceren. Oprecht na eer en geweten te handelen vanuit de kennis die ik heb. Als mijn authentieke zelf in het leven te staan.
Ik krijg vaak te horen dat ik openhartig praat wat ik als compliment ervaar.
Gardening

Gezondheid

Fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel in balans is voor mij de basis van ons bestaan. Een leer en groeiproces waar we ons hele leven mee bezig zijn.
Ik geloof dat zelfliefde en een gezonde levensstijl essentieel zijn voor ultieme levensenergie en innerlijk geluk.
image00021.2

Integriteit

Integriteit is voor mij de basis van waaruit ik werk. Respect voor jouw normen, waarden en proces. Ik deel mijn wijsheid en creëer een veilige basis, zodat jij je vertrouwd voelt en je open kan stellen voor groei en genezing.
Jouw proces en groei doen er toe voor mij.
schommelplaya - kopie

IK GUN JOU DIT

Als je met mij aan de slag gaat dan ga je het volgende ervaren:
  • Je lichaam leren kennen en jezelf aankijken. Bij je eigen liefdevolle kern komen en vanuit zelfliefde keuzes gaan maken die bij jou passen.
  • Ervaren wat gezonde voeding met je doet. Leren voelen wat bij jou past. Hoe dit in je leven te gaan toepassen om energiek en vitaal te leven.
  • Inzichten krijgen over jouw leven, je gedrag en alles wat jouw uit balans brengt. Hierdoor kun je vanuit je authentieke zelf, in plaats vanuit je verwonde zelf, gaan leven
  • Het verbinden van je hoofd, hart en lichaam
    Waardoor je niet langer als een wandelend hoofd door het leven gaat en minder twijfel zult ervaren
  • Er is ruimte voor liefde, moed, creativiteit en zelfexpressie
    Deze kwaliteiten komen vanzelf vrij door de activatie van jouw levensenergie en het ruimere bewustzijn dat je hebt gekregen

WAT GASTEN ZEGGEN

LIEVE WOORDEN VAN MOOIE MENSEN
"Als ondernemer ervaar ik vaak druk om hard te werken waarbij eten regelmatig een snelle hap tussendoor is en sporten zeldzaam is. Soms is de stress me te veel. Ik was echt aan een break toe maar dan voel ik me al schuldig als ik eraan denk om een week niks te doen. Ondertussen zou ik geld kunnen verdienen! Ik maakte de beslissing om te gaan toen ik las wat een retreat voor je kan betekenen. Ik dacht, “dat wil ik ook”, het heeft mijn leven veranderd en daar ben ik zo blij om."
— MANDY L
"Door mijn gezondheidsklachten valt het werken en gezinsleven mij soms zwaar. Omdat ik van mijn medicatie af wilde en op een gezonde manier wilde gaan leven kwam bij Carola waar ik een persoonlijk programma heb gevolgd.  Dit heeft mij leven zo enorm veranderd en zou het iedereen kunnen aanraden, Bedankt! "
— Natalie V
 
"Ik ging blanco in het Health Reset programma en wist niet wat ik kon verwachten. De veranderingen overtreft al mijn verwachtingen en ik voel mij gesterkt in mijn weg naar vernieuwing."
— Marian v B
Scroll naar boven